dijous, 31 d’octubre del 2013

Diferència entre llenguatge i llengua

A la primera classe de COED hem estat parlant de llengua i llenguatge....és el mateix? Són dos termes un pèl difícil de definir però tenim clar que no és el mateix en la seva totalitat. 

Es diu que el llenguatge és mes que un mitja de comunicació. És una capacitat humana i universal la qual marca els LÍMITS de les llengües. A cada regió, el llenguatge es concreta en una llengua.  Hi ha diversos tipus de llenguatge: el de la memòria, el del pensament, l'autoexpressió...

En canvi les llengües són definides com autèntics monuments de la naturalesa. Tota llengua és un sistema de signes orals, format per sons, paraules, sentits, significats i altres elements. Per aconseguir una bona llengua cal unir diverses unitats com la semàntica, la morfològica...

Dit això, a classe de comunicació oral, escrita i digital continuarem parlant sobre la forma de comunicar-nos i que hem de tenir en compte a l'hora de fer-ho. 

1 comentari:

  1. El llenguatge parla de capacitat de comunicar-se; la llengua, dels sistema de comunicació en sí. Segons el DIEC, una de les acepcions és:Conjunt de regles subjacents a tot acte de parla, que afecta els diversos components d’un sistema lingüístic.
    Vigileu, doncs, amb que dieu, perquè podeu ofendre molta gent. La comunitat soorda té una llengua pròpia (reconeguda pel Parlament fa uns quants anys) i no és precisament oral.
    A dia d'avui el terme "llenguatge" s'associa a la comunicació animal i llengua a la comunicació humana.

    ResponElimina