diumenge, 5 de gener del 2014

Viquipèdia

Logo viquipèdia en castellà
http://empretsinf.blogs.upv.es/files/2011/01/wikipedia.jpg

Actualment la Viquipèdia (en català) és la principal font d'informació de quasi tots els treballs dels estudiants. Però ningú sap que hi ha darrere el nom "Viquipèdia". Hi ha uns principis fonamentals, un treball col·laboratiu molt ampli, una revisió, unes normes....

Aquesta enciclopèdia lliure està en molt idiomes, exactament 284, però no tots tenen el mateix nombre d'articles...i perquè? la resposta és ben senzilla, ningú els ha creat.

A la Viquipèdia tothom pot crear una entrada, però per fer-ho, haurà d'estar molt atent als principis fonamentals o com els anomena aquesta enciclopèdia, els cinc pilars

Però això no és suficient per a crear un bon article, és essencial llegir-se "allò que la viquipèdia no és" per a saber exactament que escriure i com escriure-ho. 

Hem de donar-li un cop d'ull al llibre d'estil, ja que, quan editem tot queda gravat allà. 

I per últim i no per això menys important, s'ha de saber com editar una pàgina


EXPERIÈNCIA VIQUIPÈDIA

Per a fer el meu treball col·laboratiu amb la Viquipèdia, he decidit modificar un article que parla de Sant Pol de Mar (un poble del Maresme). Per a modificar, veure el codi, veure les modificacions que s'han fet fins al moment, hem d'anar a la part superior dreta de l'article. 



La pàgina actual constava d'aquesta informació en la part introductòria: 


Així doncs, com que a la Wikipèdia (Viquipèdia en castellà) hi havia més informació, vaig decidir buscar-la i traduir-ne algun fragment:



Abans de poder guardar els meus canvis m'ha demanat un resum del que he fet:



I després si ens hi fixem a l'historial de l'article... Podem veure totes les meves modificacions, i les dels demés també, amb el resum del que s'ha fet. 


Crec que després de finalitzar les setmanes d'examens, continuaré modificant aquest article ja que en català és molt pobre.  Espero que aquest petit tutorial us hagi servit d'ajuda i aquí us deixo el link de l'article: https://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Pol_de_Mar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada