dilluns, 6 de gener del 2014

Els wikis

http://www.creativeeducation.co.uk/blog/wp-content/uploads/2011/06/wiki.gif

Un wiki és un lloc web col·laboratiu  que permet se editat des del navegador pels propis usuaris. Els ususaris d'un wiki poden crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida.

Els projectes wiki tenen normalment historials amb totes les modificacions que s'han fet dels seus continguts. D'aquesta manera se'n poden veure totes les versions i recuperar informació eliminada o desfer edicions o accions vandàliques, ja que els canvis s'apliquen normalment a l'instant, sense que cap mena d'usuari de confiança o administrador els hagi de revisar i confirmar abans. Tanmateix, si el vandalisme és excessiu, es poden protegir les pàgines wiki per tal d'impedir que ningú o només una part d'usuaris les pot editar. (més informació : 
http://ca.wikipedia.org/wiki/Wiki)

Hi ha varis vídeos on et mostren que es un wiki i com funcionen, però jo prefereixo posar-vos un exemple. A classe de GTIC vam treballar amb un wiki que s'anomena Wikispaces. Conjuntament amb l'Elena Brescó, una companya de classe, vam crear una història en un wikispaces, aquí us deixo la direcció per si en voleu fer-li un cop d'ull: http://circespecial.wikispaces.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada