dilluns, 23 de desembre del 2013

Blogosfera

En els darrers anys, la creació de blogs ha crescut a tot el món de forma exponencial i està revolucionant Internet que ja conté milions de blocs. El conjunt de blocs s'acostuma a anomenar blogosfera. A nosaltres, ens interessa especialment, la blogosfera educativa, que són tots aquells blogs dedicats a temes educatius.

Per entendre-ho millor, podeu visualitzar aquest vídeo: 



Els blogs en l'educació: 
Ja que usar un blog és molt senzill, molts educadors han optat per fer-lo servir ja sigui per opinar, compartir recursos (manualitats, activitats...), etc. Daquesta manera van néixer els EduBlogs. 
Moltes escoles ja compten amb un blog personal per explicar les experiències viscudes a l'aula, o per fer-li un us educatiu com per realitzar treballs en petit grup, etc.


Interacció entre blogaires - blogosfera educativa:
Un blogaire és aquell crea i manté actualitzat el seu blog. Per norma general el blog no és considerat només com un aparador on mostrar els propis escrits. Sovint es cerca i es demana la interacció entre l'autor i els lectors a través dels comentaris que aquests darrers poden fer a cada article i les respostes de l'autor (fent nous comentaris o articles).

En l'àmbit de l'educació, quasi tots aquelles que llegeixen blogs i els comenten, en tenen un de propi i quan això succeeix, pot crear-se un diàleg públic entre blogaires, i cada comentari que fan, enriqueixen el coneixement de l'altre.  

També és freqüent (i aconsellable) afegir/trobar en un blog una llista d'enllaços a altres blogs (aquesta llista rep el nom de blogroll) de manera que la visita a un blog ens pot portar a un segon bloc i des d'aquest a un tercer i així successivament

Així doncs, el concepte blocosfera educativa engloba el conjunt de blocs sobre aquesta temàtica i les interaccions entre els blocaires, els lectors dels bloc i els altres blocaires.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada