dijous, 28 de novembre del 2013

GLOOGSTER i altres web 2.0

A classe de GTIC, el professor ens ha ensenyat pàgines web alternatives al power point per exemple, per quan haguem d'estructurar presentacions, idees, conceptes, etc. 

Us diré el nom de la pàgina i si cliqueu sobre us hi redirigirà. Al costat us he deixat un link que és una mostra de la pàgina web elaborat per mi. Així doncs, comencem!!!


El "Glogster": http://paballeste.edu.glogster.com/educaci-infantil





El "Padlet": http://padlet.com/wall/thmz8bushk




El "Wordle": No he aconseguit que se'm guardes bé a la xarxa però en la presentació amb diapositives que hi ha a continuació, he inclòs un captura pantalla.





A partir d'aqui hem estat treballant algunes eines de suport al pensament com per exemple els fluxogrames que representen visualment accions que han de ser d’una determinada manera. En el cas dels nens petits se'ls hi representen accions que han de fer al dia a dia (creuar el semàfor en verd…) o els mapes conceptuals que serveixen per ordenar i estructurar idees. Us sonen oi? Portem des de que anem a l'escola fent-ne però...en sabem realment? A molts (i m'incloc) ens va bé per estudiar o organitzar-nos el temari, tot i així el seu creador, en Joseph D.Novak no ens els donaria per correctes. 

Hem estat usant un programa que es diu CmapTools. Consisteix a fer mapes conceptuals amb idees, connectors i fletxes. A classe vam fer un exercici que va constar de fer un mapa conceptual d'una història sobre un dinar de nadal que ens va donar el mestre de GTIC. Aquí us deixo la història i el mapa que vaig crear:


"El Dinar de Nadal
Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.
En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.
La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El dinar comença puntualment a les dues del migdia i  acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda"



L'altre eina que he anomenat abans, els fluxogrames, serveixen per organitzar i plasmar procediments que tenen com a finalitat resoldre un problema, una tasca,... amb aquesta eina es representen procediments que volen resoldre quelcom. Tenen una simbologia molt específica: 


Existeixen més símbols que aquests. Per a poder dibuixar un fluxograma es pot usar un web anomenat Gliffy. Us en deixo un exemple:



Totes aquestes eines ens serveixen per a poder estucturar molt millor tot allò que volem expressar, ja siguin idees, sentiments, conceptes,... També és una forma de captar l'atenció dels nens ja que és en format digital i molt visual. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada