dijous, 26 de setembre del 2013

Pissarra digital

Com ja vaig dir en una de les entrades anteriors, avui es el dia de les "PISSARRES DIGITALS". Aquest treball ha estat elaborat amb unes companyes de classe i l'hem realitzat a traves de Google Drive. Vàrem crear un "Document", una "Presentació" i un "Formulari" i a través d'aquest apartat de Google hem pogut treballar totes a l'hora connectades a la xarxa. D'aquesta manera, cada una veia les modificacions de les companyes en temps real. Haig d'admetre que aquest sistema m'ha sorprès i, en la meva opinió crec que és una eina força interessant i amb molt més potencial del que en conec.

A continuació penjo la tasca realitzada en grup sobre les pissarres digitals en l'ordre que he dit anteriorment;

Document,



Presentació,



  Formulari



Què és Google Drive?

Logo Google Drive
http://www.omicrono.com/wp-content/uploads/2013/06/google_drive_logo_3963.png

El segon dia a classe de GTIC, hem estat experimentant amb el Google Drive, una eina completament nova per a mi. Després d’haver escoltat l’explicació a classe i haver investigat una mica tot aquest apartat de Google, puc explicar que és i per que serveix aquest recurs.

Google Drive és un servei d’allotjament d’informació que no fa ni un any que està en funcionament, anteriorment era conegut com a Google Docs. Cada usuari parteix d’un mateix nombre d’espai gratuït per a penjar els seus arxius a la xarxa o crear-ne de nous allà mateix. Aquests arxius poden ser compartits amb una o vàries persones o només  accedir-hi l’usuari. Informació extreta de la Vikipèdia però modificada per mi. 


Google Drive permet que els dispositius ( mòbil, tableta, ordinador ) estiguin sincronitzats  i així poder accedir a la informació des de qualsevol d'ells. Podríem dir que Google Drive és una aplicació similar al Dropbox, iCloud, SkyDrive,etc...


http://www.totemguard.com/aulatotem/wp-content/uploads/2012/04/Google-Drive.png

Un cop ja coneixem que és i perquè serveix, ens han proposat una activitat grupal que consisteix en treballar l'ús d'aquesta nova eina i començar a introduir-la en el nostre dia a dia. En la següent entrada parlaré sobre les pissarres digitals i penjaré un seguit de feines que realitzarem el grup durant aquesta setmana a través de Google Drive. 

dimarts, 24 de setembre del 2013

Les WEBQUEST

La següent informació ha estat ttrobara a la Vikipèdia i posteriorment modificada per mi:

Les webquest són una eina que forma part d’un procés d’aprenentatge guiat amb recursos majoritàriament procedents d’Internet. Aquest nou recurs promou el treball cooperatiu, l’autonomia dels estudiants i la utilització d’unes habilitats de processió d’informació a través de la percepció o també dites habilitats cognitives.

Són utilitzades com un instrument didàctic per part dels professors ja que permeten desenvolupar les habilitats de maneig d'informació del recurs WWW. D'aquesta manera els alumnes no naveguen per les webs sense rumb ja que els recursos han estat establers al mateix tems que se'ls hi ha presentat el problema. 

Aquí us deixo un vídeo de l'escola Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat on treballen les webquest a través del tema "constel·lacions zodicals". Podem veure el procés d'aprenentatge que segueix aquesta escola i agafar algunes idees que són força interessants. 



L’Edu365.cat és una pagina web educativa del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que està destinat als alumnes i a les seves famílies. La web proporciona als professors uns recursos i serveis que serveixen de suport a l’hora de desenvolupar alguna tasca educativa.


És un portal força interessant, des d'aquí us aconsello que li doneu un cop d’ull! 

diumenge, 22 de setembre del 2013

Ja sóc aquí!

Benvinguts al meu nou blog, sóc la Paula i estudio 1er Grau d’Educació Infantil a la universitat Blanquerna – Ramón Llull. Vaig triar aquests estudis perquè sempre he tingut inquietuds en el món de l’educació, principalment la dels més petits. El camí ha estat dur i difícil, però ara que ja sóc aquí res no em traurà d’ell.

Aquest blog ha estat creat gràcies a l’assignatura “Gestió de la informació i TIC”, el qual és un requisit mínim per a poder superar-la. Setmana rere setmana apareixeran noves entrades on podreu seguir la meva vida acadèmica.


Espero que us agradi i sigui suficient interessant per a vosaltres.